Dibenarkan mengurut & memanjakan diri, kerajaan pesan jangan lupa SOP

Sektor ekonomi dibuka sedikit demi sedikit setelah kerajaan melihat j4ngkitan COVID-19 di Malaysia menunjukkan perkembangan positif. Kejayaan ini sudah tentunya hasil daripada displin masyarakat di Malaysia yang patuh dengan SOP dan amaran diberikan.

Kini, premis-premis yang menjalankan khidmat kecantikan dan kesihatan dibenarkan beropersasi semula mulai 1 Julai 2020. Jadi, bagi mereka yang sudah lama tidak memanjakan diri di pusat spa, wellness dan urut kaki, perkara sedemikian boleh dilakukan dengan SOP yang telah di tetapkan.

Perkara ini telah diumumkan sendiri oleh Menteri Kanan (Kluster Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada sidang media rasmi petang semalam.

Antara garis panduan SOP yang ditetapkan oleh MKN adalah, pemilik premis hanya menggunakan pekerja bertaraf warganegara Malaysia sahaja selain perlu menjalani ujian sarian COVID-19 sebelum beroperasi.

Rakyat Malaysia sekali lagi diingatkan untuk sentiasa mengikuti dan patuh kepada SOP terutamanya jika berada di tempat-tempat awam.

Kerjasama yang padu ini bakal menentukan matlamat serta sasaran Malaysia untuk menuju ke sifar kes COVID-19 menjelang bulan Julai nanti.

Sumber: Sinar Harian.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*