“Mana video awal, kenapa hanya rakam waktu pegawai tu berlembut?” – Anak Bersuara Setelah Pak Cik Jagung Di Kecam Timbul Provokasi ,

 

Susulan kisah pakcik jagung yang tiada lesen berniaga dan telah di kasari oleh pegawai penguatkuasa

Majlis Perbandaran Selayang (MPS) tampil menjelaskan situasi sebenar berhubung tindakan provokasi seorang penjaja terhadap anggota penguat kuasa di Pasar Selayang Jaya.

MPS memaklumkan pakcik jagung tersebut tidak punya lesen kerana berstatus PR ( ic merah) yang sememangnya tidak melayakkan beliau untuk memohon lesen perniagaan.

Video terbaru yang di kongsi di laman FB menampakkan provokasi yang di timbulkan oleh bapanya dengan mencabar pegawai penguatkuasa yang menjalankan tugas..

Bapa di kecam kerana menimbulkan provokasi dan anak tampil menerangkan keadaan sebenar yang menimbulkan kemarahan ayahnya..

Assalamualaikum dan salam sejahtera , saya dapat tahu ada satu lagi video yang menunjukkan kemarahan ayah saya dari pihak satu lagi . Saya tahu dia memang marah dan sebagainya , tapi ayah saya cuma bertindak sebagai naluri seorang manusia yang berasa terancam . Ayah saya tak gila nak mengamuk tak tentu pasal , teruk mereka memburukkan ayah saya sebelum tu .

Video tidak di rakam awal bukan video penuh

Kenapa tak record dari awal kenapa hanya rakam waktu penguatkuasa tu berlembut ? Mana video yang sebelum nya ? Orang orang sana tahu kejadian sebenarnya . Dia sendirian dan dikelilingi ramai anggota , tak patut ke rasa takut dan terancam ? Saya dah jelaskan dari awal kenapa ayah saya marah di situ .

Awalnya bapa di tuduh berlakon buta oleh pegawai ..

Dia mula panas hati selepas dituduh belakon buta . Dia juga telah di “Engkaukan” , 3 kali dalam dua minggu dia disita dia tertekan sangat . Orang tua mana yang dapat terima ? Dia tak sempurna sama seperti anggota2 tu . Dia bukan berpelajaran tinggi . Saya taknak menceritakan kata2 kesat dan kasar mereka tapi jika melampau saya juga boleh menceritakan ancaman mereka juga dan perbuatan mereka yang lain . Mereka menang kerana ada anggota yang hanya merakam kesalahan dan kemarahan ayah saya . Ayah saya tidak boleh menggunakan telefon pun untuk merakam ugutan2 dari mereka . Ayah saya langsung tidak tahu dia dirakam . Dan sebabkan matanya dia tak nampak telefon yang sedang merakam , jadi dia tak boleh nak pura2 baik dan sempurna .

Mengaku ayah tiada ic biru walau telah menetap 40 tahun dan gagal dalam membuat permohonan warganegara

Tambahan lagi , saya mengaku memang ayah saya bukan biru tapi dia bukan kosong ya . Dia menetap di sini lebih dari 40 tahun dan dah bertahun2 memohon biru tapi belum diluluskan . Kami berenam anaknya memang biru . Saya dan abang saya keduanya memang pernah memohon lesen tapi tetap tak lulus walaupun kami biru . Siapa ayah saya nak melawan kakitangan kerajaan tanpa sebab ? Biasanya memang mak ayah saya akan pergi kalau melihat mereka , tapi kalini mereka terus mengepung ayah saya . Mak ayah saya pernah juga didatangi anggota penguatkuasa yang berbudi bicara dan mereka takda masalah langsung nak berundur .

Jangan nilai ayah berdasarkan sekeping kad pengenalan

Saya tak ingin apa2 saya cuma nak semua menilai dari segi kemanusiaan dan agama , bukannya dari segi kaum bangsa atau keturunan . Jangan kerana ayah saya bukan biru membutakan mata semua , jangan hanya membela berdasarkan sekeping kad pengenalan . Belalah atas dasar kemanusiaan dan agama .

Video pendek tidak menunjukkan keseluruhan cerita

Kedua2 video bukan saya yang rakam . Bukti memang tiada tapi Allah tahu apa yang sebenarnya berlaku , punca ayah saya marah tidak dirakam di mana2 video . Saya memang tak boleh beri bukti kerana saya tiada di sana tapi saya kenal ayah saya .
Saya langsung tak kisah apa orang nak kata , sebab memang dalam video satu lagi menunjukkan kesalahan ayah saya tapi video pendek tu bukan menunjukkan situasi dari awal . Tambahan lagi anggota tersebut yang merakam video tersebut . Di mana video penuh dari awal ?
Aapa pun jadi saya tetap akan membela ayah saya walaupun tiada seorang pun yang akan menyokong saya sebab saya tahu kenapa ayah saya berkelakuan begitu . Saya tak menegakkan benang yang basah , tapi video yang ditunjukkan tu bukan dari kejadian awal , yang kenapa ayah saya marah . Anda takkan faham kerana anda tak berada di dalam situasi kami .

Siti Norfadhilla juga ada membuat permohonan maaf bagi pihak ayahnya

sumber : FB Siti Norfadhilla

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*