Salinan Lap0ran P0lis Yg Dibuat Oleh Isteri Asri Janggut mula tular. Isi kandungan buat ramai terkejut

PENIAGA burger kontroversi, Mohd Asri Hamid, 42, atau Asri Janggut mencetuskan perdebatan hangat di media sosial apabila mendakwa kebanyakan polis dan tentera tidak menjaga solat.

Dakwaan itu yang dibuatnya itu tular di media sosial serta ramai netizen mengecam kata-katanya itu.

Asri dalam video itu mendakwa kebanyakan yang menyertai polis dan tentera tidak menjaga solat.

“Hisap rokok, tak jaga sembahyang. Cuba tanya anggota polis, subuh sembahyang tak?

“Bila last (kali terakhir) bawa isteri sembahyang subuh?

“Pernah tak tanya anak apa itu syahadah? Bermakna sebenarnya segala kuncinya,” itu antara petikan terpacul daripada mulut Asri Janggut yang tular.

Ramai netizen menyifatkan pemilik perniagaan Hot Burger Malaysia itu melakukan sangkaan buruk terhadap pasukan keselamatan.

Kerana mulut badan binasa. Itulah perumpaan yang boleh diungkapkan kepada Asri Janggut.

Kata-kata beliau telah merobek hati kesemua pegawai polis di Malaysia. Katanya, berapa ramai pegawai polis yang menjaga solat?

Beliau juga mengeluarkan kenyataam bahawa ramai isteri dalam kalangan pegawai polis tidak di ajak solat subuh bersama-sama.

Laporan Polis

foto dari FB Zuraini Kamal

Asri janggut pernah menampar, menenadang isterinya dan mencuri duit milik iaterinya

laporan salinan seperti di bawah

Antara ciri2 orang tak solat..bertopengkan kopiah putih dan janggut 2 inci…

PADA 26/5/2012 JAM LEBIH KURANG 11.30 PAGI SEMASA SAYA BERADA DIPEJABAT NO 19A TAMAN KLEBANG UTAMA,IPOH, PERAK DATANG SUAMI SAYA NAMA MOHD ASRI BIN HAMID MERAMPAS H/PHONE SAYA DAN MARAH SAYA KERANA DIA TIDAK PUASHATI PIHAK SYARIKAT TIDAK MEMBENARKAN BELIAU MENGAMBIL WANG SESUKA HATI DAN SEKIRA NYA BELIAU MAHU MENGAMBIL WANG SYARIKAT DIA HENDAKLAH MENGIKUT PERTURAN KERANA SEBELUM INI SUAMI SAYA SELALU MENGAMBIL WANG TANPA MENGIKUT PERTURAN SYARIKAT WALAU PUN TELAH DILARANG BEBERAPA KALI DAN MENGELUARKAN KATA-KATA TIDAK BERASAS, SELEPAS ITU SUAMI SAYA MEMUKUL , MENENDANG MENAMPAR , MELUDAH DAN MENOLAK SAYA DIHADAPAN ANAK SAYA .KEMUDIAN SUAMI SAYA MEMANGGIL 2 ORANG KERANI SAYA NAMA YASIMAH NT JAMIL DAN NUR ILYANI BT HALIM MASUK KEDALAM BILIK DAN SUAMI SAYA TERUS MARAH SAYA HADAPAN MEREKA DAN KEMUDIAN DIA MEMUKOL SAYA LAGI DAN PEKERJA SAYA MENGHALANG SUAMI SAYA DARIPADA MEMUKOL SAYA, SUAMI SAYA JUGA CUBA MEMUKOL NUR ILYANI DAN SAYA TIDAK MEMBENARKAN SUAMI SAYA MEMUKOL PEKERJA SAYA DAN DALAM MASA YANG SAMA SUAMI SAYA TELAH MEROSAKAN PERALATAN PEJABAT ,MEMECAHKAN LAPTOP DAN DINDING PEJABAT TIDAK LAMA KEMUDAN 3 PEKERJA LELAKI MENGHALANG SUAMI SAYA DARI MEMUKOL SAYA, APABILA POLIS SAMPAI SUAMI SAYA ADA CERITA MENGENAI SYARIKAT DAN MENGENAI SAYA TETAPI SEMUA NYA TIDAK BENAR. KERANA TIDAK TAHAN DENGAN SIKAP SUAMI SAYA, SAYA DATANG BALAI BUAT LAPORAN POLIS. SAYA MENDAPAT CEDERA TELINGA SEBELAH KANAN KURANG PENDEGARAN, SAKIT DIKEPALA, SAKIT-SAKIT BADAN DAN MUKA.TUJUAN SAYA BUAT LAPORAN UNTUK MENGAMBIL TIDAKAN MAHKAMAH TERHADAP SUAMI SAYA KERANA MENCEROBOH DAN MENCEDERAKAN SAYA. INILAH LAPORAN SAYA.

SUMBER” https://bacadulu.babybiru.com/

Netizan dedah rekod lampau Asri

Sebelum ini  ada netizen di Facebook (FB) yang mengorek pula rekod lampau Asri Janggut termasuk mempunyai rekod jenayah memukul isterinya.

Pemilik akaun Nazirul Syahmi mendakwa Asri Janggut juga mempunyai rekod ugutan jenayah dan seleweng wang syarikat.

Bagi pemilik akaun Man Putat’s pula katanya: ‘Sebab itu jangan dipuji terlalu tinggi, syaitan datang berbisik-bisik.’

Begitu juga komen pemilik akaun FB Harimau Putih Selatan: ‘kannn…dah jadi hero mula sembang kuat.’

Harian Metro cuba mendapatkan ulasan Asri Janggut, namun jawapannya menerusi WhatsApp memberitahu belum bersedia bertemu media.

“‘Bismillah..wassalam. Buat masa ini keadaan saya amat tertekan dengan apa yang berlaku. Buat masa ini saya belum bersedia bertemu dengan media,” katanya.

Difahamkan, jam 2 petang ini dia akan membuat kenyataan bersama Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) disiarkan secara langsung.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*